banner ad banner ad

George Rădulescu este unul dintre cei mai controversați arbitri din Liga 1. A fost schimbat regulamentul pentru a fi promovat, a fost implicat în câteva scandaluri dar de fiecare dată a fost protejat de CCA. Ieri seară, Rădulescu a contribuit decisiv la punctul obținut de Dinamo în meciul cu FC Botoșani. El nu l-a eliminat pe Neicuțescu în minutul 1 după o lovitură cu cotul și nu a acordat trei penalty-uri pentru FC Botoșani.

George Rădulescu este comisar de poliție la Bragadiru și prieten cu șefii Comisiei Centrale de Arbitri. În 2014 a fost promovat în Liga 1 iar un an mai târziu a fost în centrul unui scandal la o partidă în care se putea decide campioana României. A fost acuzat că a amenințat un jucător de la Craiova și a luat câteva decizii care au stârnit controverse în fotbalul românesc.

Potrivit Fanatik.ro, George Rădulescu este bun prieten cu Alexandru Deaconu, vicepreședintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, cel care a făcut tot posibilul pentru a-l promova pe Rădulescu în Casa Pariurilor Liga 1. Mărturiile în acest sens sunt vechi, de peste 5 ani. Concret, până în 2014 limita de vârstă la care un central putea fi promovat era de 38 de ani, însă Deaconu a împins limita la 40 de ani, pentru prietenul său George Rădulescu, care a început să arbitreze în primul eșalon la 39 de ani. La vremea aceea, Deaconu își motiva decizia prin talentul comisarului de poliție din Bragadiru: “Rădulescu e o certitudine, nu un talent“.

Actor principal într-un meci decisiv pentru titlu: FCSB – ASA Tg. Mureş

În 2015, FCSB și ASA Târgu Mureș și-au decis până în ultima etapă titlul de campioană în Casa Pariurilor Liga 1. La meciul direct de pe Arena Națională, câștigat de ASA cu 1-0, “roș-albaștrii” au cerut un penalty după o incursiune în careu reușită de Fernando Varela în minutul 80. Fundașul a centrat la firul ierbii o minge care s-a oprit în mâna lui Laszlo Sepsi, chiar sub ochii lui George Rădulescu, arbitru adițional la acel meci.

Chiar dacă era poziționat excelent, la nici un metru de fază, George Rădulescu a lăsat jocul să continue, deși intervenția cu mâna a fundașului celor de la Târgu Mureș a fost clară. Mai mult, prietenul și observatorul Alexandru Deaconu i-a acordat o notă bună.

Citește mai mult pe Fanatik

Check Also

Roman nu mai poate fi ținut pe bancă. M. Croitoru: „Dacă îl băgam la început…”

Mihai Roman a fost singurul jucător din compartimentul ofensiv al FC Botoșani care a ieșit…