banner ad banner ad

Cea de a cincea zi a Campionatelor Europene de la Bucureşti a fost una cu multe emoţii pentru delegaţia tricoloră. În competiţie au intrat băieţii de la greco-romane, însă au fost programate şi meciurile de medalii de la ultimele categorii feminine. În focul luptei pentru podium s-au aflat mai mulţi tricolori.

Calificată în finala categoriei 65 kg, Kriszta Incze a rămas până la urmă cu medalia de argint la gât, pentru că sportiva tricoloră a fost învinsă în meciul pentru aur de Elis Manolova (Azerbaidjan). Nici cea de a doua fată care a luptat pentru ”podium” nu a avut şanse mai multe. Alexandra Nicoleta Anghel, categoria 72 kg, a cedat în meciul pentru locurile 3-4 cu Tatiana Koleshnikova Morozova din Rusia, astfel că a ratat de puţin podiumul. Fetele şi-au făcut însă datoria, cu două medalii: Kriszta Incze – argint la categoria 65 kg şi Andreea Beatrice Ana – bronz la 55 kg.

La greco-romane, cea mai frumoasă evoluţie a avut-o Florin Tiţa (CS Farul Constanţa). Sportivul tricolor nu a putut fi oprit de niciun adversar şi s-a oprit în finala categoriei, pe care o va disputa sâmbătă cu Vitalii Kabaloev (Rusia). Florin Tiţa este medaliat cu argint şi la Europenele U23 desfăşurate în urmă cu o lună la Novi Sad. În drumul spre finală, după un prim tur liber, el a trecut de Fabian Bernhard Schmitt (Germania) şi de Anders Andresen Roenningen (Norvegia), ultimul fiind băiatul unui dublu campion olimpic.

O surpriză pentru delegaţia tricoloră a fost eliminarea lui Mihai Mihuţ (categoria 63 kg). Campion european en titre, Mihuţ a făcut o greşeală care l-a costat victoria în meciul cu Taleh Mammadov (Azerbaidjan), în turul doi al competiţiei (sferturi de finală). Cum azerul nu a mers mai departe de turul următor, Mihuţ nu a mai fost recalificat. În primul meci, Mihuţ îl învinsese pe turcul Rahman Bilici.

De o victorie şi o înfrângere a avut parte şi greul Alin Alexuc (130 kg). Dinamovistul l-a învins în primul tur pe uriaşul ungur Balint Lam, dar a cedat în sferturi în meciul cu turcul Riza Kayaalp, un adversar de mare valoare, în faţa căruia a mai pierdut şi în trecut. Turcul a ajuns însă în finală, astfel că Alexuc are o şansă în recalificări, unde se va lupta sâmbătă cu învingătorul dintre Ante Milkovic (Croaţia) şi Sabah Shariati (Azerbaidjan). Dacă va trece de acest meci, se va lupta pentru bronz cu Heiki Nabi (Estonia).

La categoria 77 kg, George Vlad Maria a pierdut în primul meci cu Edgar Babayan (Polonia), iar la 87 kg, Alexandru Caras a cedat în turul doi cu armeanu Maksim Manukyan. În primul tur, Caras trecuse de Erik Int (Estonia).

Sursa: Prosport

Check Also

O botoșăneancă va reprezenta România la Campionatul European de Box

Botoșăneanca Ecaterina Danileț a participat de curând la un turneu internațional de box un…