banner ad banner ad

Cornel Șfaițer, omul care l-a adus pe Olimpiu Moruțan de la Univ. Cluj și l-a promovat în Liga 1, a reacționat după ce în ultimele zile, tânărul fotbalist a fost criticat din toate direcțiile.

În ultimele zile, Olimpiu Moruțan a fost pus la zid de mai mulți oameni din fotbalul românesc și criticat pentru nereușitele sale de la FC SB. Mai mult, Valeriu Iftime, patronul FC Botoșani, a declarat că l-ar lua înapoi pe Moruțan dar nu acum ci din vară pentru că în acest play-off nu ar putea juca în fața lui Fabbrini sau Ongenda.

Reacțiile oamenilor din fotbalul românesc l-au deranjat pe Cornel Șfaițer, fostul președinte al FC Botoșani. El a vorbit cu Moruțan după meciul cu Voluntari și spune că nu este adevărat că tânărul jucător s-ar fi sufocat.

„Chiar am fost surprins și sunt total dezamăgit. Am văzut azi știrile din presa centrală. Eu consider că nu Olimpiu este principalul vinovat de la FC SB. Am urmărit parcursul lui de la FC SB. Nu a fost criticat de Becali în multe rânduri. A crezut în el și de aceea a mai cumpărat zece procente. Eu am văzut în Olimpiu Moruțan un bun național și văd în continuare. Este un jucător de nici 20 de ani. Nu ne putem aștepta de la el să facă jocul FC SB-ului. El nu a avut evoluții slabe la FC SB, în ultimele meciuri a intrat foarte bine după pauză. A fost jucătorul care a schimbat jocul. Toată lumea îl critică. Olimpiu încă este un copil. Am vorbit cu el după meciul cu Voluntari. Nu este adevărat că s-a sufocat fizic. El a primit o lovitură la coaste. Este un jucător în care am crezut și cred foarte mult. Este un jucător care trebuie încurajat și nu criticat. Se simte bine la FC SB, staff-ul tehnic are încredere în el. Eu nu am auzit să spună Gigi Becali că îl dă la Botoșani. Nu trebuie să punem presiune pe Moruțan. E un jucător cu care Botoșaniul și-a făcut treaba, a încasat 1,4 milioane de euro și ar trebui ajutat inclusiv la nivel declarativ. Prin vânzarea lui Moruțan a fost salvat clubul FC Botoșani”, a declarat Cornel Șfaițer.

Moruțan a fost vândut de FC Botoșani la FC SB în schimbul sumei de un milion de euro plus 20% dintr-un viitor transfer. Între timp, FC Botoșani a mai încasat 400.000 de euro pentru 10 din cele 20 de procente.

Check Also

Roman nu mai poate fi ținut pe bancă. M. Croitoru: „Dacă îl băgam la început…”

Mihai Roman a fost singurul jucător din compartimentul ofensiv al FC Botoșani care a ieșit…