banner ad banner ad

PERFORMANȚĂ. Clubul Sportiv Felix – Box Botoșani a participat cu cinci sportive la Cupa României și a cucerit trei trofee, un loc 2 și un loc 3. Competiția a avut loc în perioada 25 februarie – 2 martie la București.

Din cele cinci sportive intrate în competiție, patru dintre acestea au ajuns în finală și s-au obținut trei locul 1, un loc 2 și un loc 3.  

Locul 1: Maria Alexoaei (cat. 59 kg – cadeți 13-14 ani). Este fiica antrenorului Felix Alexoaei  și este una dintre cele mai mici și promițătoare sportive din Botoșani. La 12 ani și 9 luni, Maria Alexoaei a cucerit Cupa României.  În semifinale, s-a impus la puncte după un meci foarte disputat în fața unei sportive din Năvodari iar în finala și-a învins adversara din Tr. Severin în doar 19 secunde.

Locul 1: Mihaela Gabriela Alexa (cat. 54 kg – junioare 15-16 ani). Este eleva Liceului cu Program Sportiv Botoșani, practică boxul de puțin timp, dar a reușit să cucerească Cupa României datorită pregătirii fizice foarte bune.  „Efectiv și-a sufocat adversara”, spune antrenorul sportivei.

Locul 1: Andreea Amariei (cat. 64 kg – tineret). Practică boxul de doi ani și jumătate și are în palmares titlul de campioana națională a României, locul 2 Cupa Romaniei  (2017), vicecampioană națională, locul 3 la Cupa României (2018). La ediția de anul acesta a Cupei României, în primul tur a întâlnit camioana României, o sportiva din Suceava. A învins-o la puncte, fiind o revanșa pentru Andreea. În finală, adversară i-a fost o sportivă de la Steaua București, principala favorită la această categorie. Andreea a reușit să se impună cu o decizie în unanimitate la puncte.

Locul 2: Ana-Maria Puciu (cat. 52 kg – junioare) A trecut în semifinale de o sportivă de la Voința Cluj dar a întâlnit cea mai bună sportivă din țară la această categorie, multiplă campioană națională, componentă a lotului național care a participat la Campionatul European din 2018. Sportiva din Tulcea s-a impus în finală iar botoșăneanca a trebuit să se mulțumească cu locul 2.

Locul 3 Amalia Amos Amalia (cat 48 kg – juniori). A pierdut în semifinale în fața unei sportive din Vâlcea

„Aducem mulțumiri firmelor Mariage D‘or, Confex Collection, Ferma Apicola Marineac și Termopane Tamiștef care au făcut posibilă participarea noastră la acest important concurs. Un gest deosebit din partea lor pentru aceste minunate sportive care fac cinste orașului Botoșani”, a spus Felix Alexoaei, antrenorul acestor sportive.

Check Also

S-a redeschis patinoarul Cornișa GALERIE FOTO&VIDEO

Patinoarul din complexul de agrement Cornișa a fost deschis din această după amiază. Autor…