banner ad banner ad

FC Viitorul a obţinut, sâmbătă, al treilea trofeu din istorie, după ce s-a impus în faţa celor de la CFR Cluj, scor 1-0, în Supercupa României. Unicul gol al partidei a fost înscris de Andrei Artean.

CFR Cluj şi Viitorul Constanţa au deschis oficial sezonul 2019/2020 cu meciul din Supercupa României. Fanii nu au umplut stadionul Ilie Oană din Ploieşti, însă cele două galerii şi-au făcut treaba. Pe teren, partida a debutat aşa cum era de aşteptat, cu un grad de spectaculozitate redus şi faze de poartă puţine spre deloc, acestea putând fi motivate prin lipsa ritmului de joc.

Deşi posesia a părut că îi aparţine Viitorului în prima parte a jocului, ocaziile mari au venit tot la poarta lui Tordai. Costache şi Omrani, ultimul de două ori, au semnat marile şanse ale primei reprize, spre exasperarea lui Dan Petrescu, care a fost potolit cu greu de secundul Alin Minteuan, al patrulea oficial George Găman şi arbitrul Sebastian Colţescu. De partea cealaltă, Viitorul nu a impresionat în prima jumătate. Lipsa unor jucători esenţiali, precum Tudor Băluţă sau Ianis Hagi a fost resimţită serios la nivelul construcţiei şi al creativităţii elevilor lui Gică Hagi.

Dan Petrescu a fost obligat de regulament să introducă doi jucători U21, fapt care l-a nemulţumit total, lucru recunoscut şi în conferinţa de presă. I-a ales pe Costache şi Itu. Nervozitatea antrenorului de la CFR Cluj a continuat pe tot parcursul jocului, fiind calmat cu greu de oamenii din jurul său. O ratare a echipei sale sau o decizie a arbitrului împotriva ardelenilor era echivalentă cu cruci mare, înjurături şi şuturi violente în obiectele de pe marginea terenului.

În repriza secundă, coordonatele au rămas aceleaşi. CFR şi Viitorul au arătat cu mult sub nivelul din play-off-ul trecut, iar rarele ocazii au provenit fie din faze fixe, fie din sclipirile unor jucători precum Andreas Calcan sau Ciprian Deac.

În cele din urmă, marea lovitura a fost dată de Viitorul, în minutul 86, graţie unei reuşite splendide a lui Andrei Artean. Mijlocaşul a expediat perfect un şut de la aproximativ 25 de metri şi nu i-a dat nicio şansă lui Arlauskis.

A fost şi singurul gol al meciului, care i-a adus lui Gică Hagi al treilea trofeu la Viitorul, după titlu şi Cupa României. Cu excepţia fanilor veniţi din Ardeal, întreg stadionul a părut să se bucure pentru echipa lui Hagi, care începe să îşi câştige tot mai mult respectul în fotbalul intern.

Partida putea fi trimisă la penalty-uri la ultima fază a jocului, însă clujenii au trimis în bară, spre bucuria ploieştenilor şi a constănţenilor prezenţi la meci. Suporterii de pe Ilie Oană l-au aclamat minute în şir pe Hagi, creatorul echipei care îşi propune an de an mai mult.

Sursa: PROSPORT

Check Also

Csaba Laszlo: „Nu suntem Barcelona. Nici nu vreau să fim”

Antrenorul principal al formației Sepsi este mulțumit de jocul echipei dar nemulțumit de g…